LULEÅ Mer än 40 nyföretagare sökte till nästa omgång av Nyföretagarcentrum Nords mentorprogram.
Mentorprogrammet har plats för 15 deltagare.

Nyföretagarcentrum Nords mentorprogram pågår under ett års tid. Då delar en erfaren person med sig av erfarenhet, tid och nätverk till en nystartad entreprenör. Det sker ideellt.

– Vi har en stark uppsättning mentorer, kvinnor och män från Norrbottens näringsliv som delar med sig av sin kunskap och erfarenhet. Jag är ödmjukt tacksam över det samhällsengagemang och den generositet som de visar, säger Anna Engström, verksamhetsledare för Nyföretagarcentrum Nord.

Mari Nilsson, vd för Ivab, är en av de nya mentorerna i programmet. Hon lyfter fram att mentorprogram har stor betydelse, inte bara för nya entreprenörer utan för samhället i stort.

– Vi får ett bättre företagsklimat när vi ställer upp för varandra. Som stor arbetsgivare har vi också ett ansvar att ge tillbaka till samhället, dela med oss av kunskap och erfarenhet. Sedan ser jag också fram emot att själv få lära mycket av min nyföretagare.

Nyföretagarcentrum Nord har verksamhet på åtta orter i Norrbotten i samverkan med kommunen och det lokala näringslivet. Man erbjuder nya företagare kostnadsfri rådgivning, seminarier och nätverksträffar.

>> Läs mer här