Är du en av många som drömmer om att starta eget men vet du inte riktigt hur du ska planera din start och var du kan få bra hjälp och pepp? Du är inte ensam! Närmare halva befolkningen kan tänka sig att starta företag, men färre än en procent kommer faktiskt att göra det under det här året. Just därför har NyföretagarCentrum utnämnt vecka 17 till Sveriges Nyföretagarvecka, något man gjort sedan 2006. Under dessa år har man delat ut 70 000 ”Starta Eget-kit och guider” och närmare 30 000 personer har kommit på olika event.

– Fler människor har startat företag sen vi startade kampanjen, men det är mycket jobb kvar att göra tills vi känner oss nöjda, säger Mats Evergren, kampanjledare.

Under vecka 17 tar NyföretagarCentrum sin turnébuss ”Ta Steget till Eget” till flera städer, bland annat Göteborg. Och budskapet är enkelt; framtidens jobb skapas av nyföretagarna! Den 25 april öppnar man dörrarna till Brewhouse i Gårda där besökare på mässan Eget Företag kommer att få boost, råd och hjälp av experter och rådgivare, inspiration av nyföretagare och chans att träffa många andra som också går i tankar att starta eget. Här finns ett team av experter och rådgivare på plats som visar vägen och svarar på frågor och bjuder på inspiration.