Mellan januari och oktober startades 10 procent fler företag i Uppsala län än under samma period 2019. En av dem som startade eget mitt under pandemin är Tilda Malmelöv i Knivsta.

– Jag ville göra någonting som jag tror på i längden och jag tror att företag alltid kommer behöver ta sig igenom motgångar och kriser, säger hon.

Även om många branscher och företag har det tufft i  och  med minskade intäkter så väljer fler i länet att starta företag. Enligt Nyföretagarcentrum i Knivsta beror detta till viss del på att många blivit permitterade eller uppsagda från sina ordinarie jobb och då väljer att skapa sig en egen jobbmöjlighet.

– Det kan till och med vara en fördel att starta mitt i en kris, man tvingas vara anpassningsbar, säger Tilda Malmelöv, egenföretagare i Knivsta.

”Håll i pengarna”

Än så länge håller sig majoriteten av företagen i Knivsta över ytan. Men pandemin verkar inte ha närmat sig någon form av slut ännu och Patrik Ferdinandsson på Nyföretagarcentrum uppmanar företagen att fortsätta hålla i pengarna.

– De flesta som har klarat sig har ju varit fantastiska trollkonstnärer rent ut sagt, säger han.

1 953 företag har nyregistrerats i Uppsala län under perioden januari till oktober. Det är 179 fler än under samma period förra året enligt Bolagsverkets statistik.

>> Se video här