Hem

Telefonnummer och växel. Gratis i en enkel app.

Genom Telavox gratistjänst Flow Free får alla nystartade företag ett lokalt telefonnummer som kan kopplas till valfria mobiler, oavsett operatör. Ladda ner appen Telavox Flow, välj ett nummer och spela in ett välkomstmeddelande. Du kan öppna och stänga växeln direkt i appen.

Sedan några månader tillbaka är Telavox partners till NyföretagarCentrum. Telavox resa började för snart 15 år sedan. Då var de också ett nystartat företag som jobbade 24/7 med att bygga en tjänst som de verkligen trodde på.

Henrik_Thorvinger

Från liten vindslokal till 230 anställda
2003 startade Viktor Karlsson och kompisen Fredrik Hedberg Telavox med tanken att erbjuda mer användarvänliga växel- och telefonitjänster. Utvecklingschefen Henrik Thorvinger kom in i företaget 2007.
– Då var det inte samma företag som det är i dag. Vi satt fyra personer i ett vindsutrymme. Alla gjorde allt, vi jobbade nätter och hade inget kapital, säger han.

Då var IP-telefoni nytt och molntjänster var det inte många som hade hört talas om.

– Grundidén var att koppla ihop företagets växel med teleoperatören och köra via internet istället för kopparsladd. På så sätt slipper företag ha stora växlar och sladdar på kontoret.

I början sålde de sin produkt till bredbandsoperatörer som använde plattformen till telefoni till kunderna. De sålde även produkten via telekomåterförsäljare. På den tiden satt de nätter för att försöka göra allt folk sa åt dem.

– Men vi kunde inte lösa alla problem. Vi försökte hålla fast vid vår vision och ta fram en produkt som kan användas av många kunder och som inte kräver långa instruktioner.

Någon gång 2008-2009 kunde de börja sälja själva i det egna varumärket.

– Vi var relativt lönsamma tidigt och kunde utmana kunderna genom att föreslå egna alternativ. Jag tror att det är viktigt att utmana, kunderna vet inte alltid vad de vill ha eller vad vi kan göra. Man behöver föra en dialog och kompromissa.

En enklare lösning

Ledstjärnan i Telavox är enkelhet och användarvänlighet. Under åren har flertalet tjänster lagts till. Nu har de tagit fram en app där man bland annat kan stänga och öppna växeln, koppla samtal, fylla på surf och chatta med kollegor.

I och med att företaget växte kom behovet att anställa. Det har växt organiskt med grundstolpen att hålla det enkelt. I dag har de 230 anställda.

– Vi har några värdeord. Det låter lökigt, men de är roligt, enkelt och relevant. För oss är det viktigt att de anställda tycker att det är kul att gå till jobbet. Vi funderar hela tiden på vad vi kan ta bort för att göra allt smidigare. Även när vi rekryterar, vi håller inte på med massa tester, att de ska gå hit och dit.

Global expansion i fokus
Just nu satsar Telavox på global expansion. Sedan 2 år tillbaka har företaget ett kontor i Danmark och Norgekontoren har varit öppna i ett år.

– Att vi började där beror inte på att de är de mest lönsamma länderna, utan att de ligger nära vårt huvudkontor i Malmö. För oss var  det viktigt att företagets kultur satte sig även där redan från början.

Gratistjänsten är släppt i ett tiotal länder, efter kommer premiumtjänsterna.

– Om det fungerar i Sverige fungerar det garanterat någon annanstans också. Människor har samma behov, men olika marknader har kommit olika långt.

Telavox målgrupp är alla företag som behöver telefoni. Huvudfokus ligger på moderna tjänsteföretag.

– Där vill vi vara bäst. När de väljer andra alternativ får vi fundera över produkten. Jag tror stenhårt på en framtid med ännu fler molntjänster och vi ska hela tiden vara med och slåss.

Henrik tipsar

• Lyssna på dina kunder, men se till att önskemålen ryms i din vision, i din idé. Om en kund önskar någonting, kolla om fler vill ha samma sak.
• Diskutera, gör inte bara som kunden säger rakt av. Våga stå på dig oavsett vilken strategi eller produkt du har. Bli inte en nickedocka.
• Du kan inte bygga bra produkter hemma på kammaren, du måste göra det i samspel med kunderna. Lyssna även på dem som inte är kunder än.
• Varför väljer de andra framför dig? Uppdatera och anpassa.
• Få ut nya produkter snabbt, då går det snabbare att hitta rätt.Misslyckas man ska man göra det tidigt, inte efter att man suttit ett år och slipat på produkten eller idén.

Sidan uppdaterades 2017-02-03

×

Var god logga in först!

Användarnamn

Lösenord