Ett fullspäckat program på nästa Företagarfrukost i Orsa!

Plats: Orsaskolans matsal (högstadiet, Järnvägsgatan 20)
Tid: Fredag 3 maj kl 0730-0830

Den här gången bjuder vi på en bred mix av kommunala- och kommersiella nyheter. NyföretagarCentrum etableras i Ovansiljan, där näringslivet och kommunen i samverkan erbjuder nyföretagarrådgivning, en organisation som en gång i tiden startades av bland annat PG Gyllenhammar. Sen får vi höra om- och delta i- processen under 2019 för att ta fram Orsa kommuns Vision 2050. Dessutom bjuds vi på information om Pure Electric, ett nytt företag, startat av en Orsa-flygare, som säljer och installerar laddboxar och laddstationer. Vi får också höra allt om nyöppningen av Orsa Fiskecenter, nu i Skyltos lokaler. Det och mycket mer får du veta mer om den 3:e maj!

Utdrag ur innehållet…
• Pure Electric – marknadens bästa laddbox/laddstation för hemmabruk säljs av ett Orsaföretag. Grundaren Peter Wicander berättar mer!
• I Orsa Fiskecenter har ju Per-Åke Hassis-Ståbis fått nya partners i form av Skylto och snart öppnar den nya butiken med pompa och ståt i nyrenoverade och specialanpassade lokaler hos Skylto. Ronny Frid berättar allt om det!
• Orsa kommun har startat en stor process för att staka ut framtiden för vår kommun. Under namnet Orsa – Vision 2050 så kommer man under 2019 att genomföra seminarier, företagar- och medborgardialoger för att staka ut kursen för vårt framtida Orsa. Processledaren Henrik Göthberg berättar mer och ger oss en första möjlighet att redan under den här frukosten vara med och påverka!
• NyföretagarCentrum Norra Dalarna (NFC) slår snart upp dörrarna för hugade nyföretagare i Orsa, Mora och Älvdalen. Dåvarande Volvochefen P G Gyllenhammar och andra högt uppsatta näringslivsrepresentanter startade NFC, med tankar och idéer från Aspen Institute. Idag finns det ca 90 NyföretagarCentrum som täcker drygt 200 kommuner med sin rådgivning. NFC ger råd till 5 000-10 000 nya företag i Sverige varje år och de företagen har en unikt låg konkursandel. Klaus Csucs från Näringslivskontoret tillsammans med den nya verksamhetsledaren berättar mer.
• Kommunens ekonomienhet berättar om nya lagstiftningen angående e-fakturor.
• Företagarna informerar om aktuella företagarnyheter och kommande festligheter.
• Aktuella upphandlingar
• Enminutarn – öppen scen för den som vill berätta om något erbjudande till andra företagare eller evenemang

Du är varmt välkommen hälsar,
Företagarna i Orsa och Näringslivskontoret i Orsa