På torsdagen arrangeras höstens första morgonsoffa som gästas av entreprenörerna och vännerna Yvonne Ryding och Urban Wallin. Stjärnskottet Ellen Victoria står för musikunderhållningen.

Morgonsoffan äger rum på Munktell Science Park i Eskilstuna. Den arrangeras av Marknadsföreningen i Eskilstuna, MIE.

Soffan gästas denna gång av entreprenörerna Yvonne Ryding och Urban Wallin. Ellen Victoria, sjungande stjärnskott med Eskilstuna-anknytning, står för musikunderhållningen. Programvärd är Julia Rosqvist och side kick Carl Tillenius.

Yvonne Ryding är vinnare av Miss Universum 1984. När hon var yngre spelade hon bland annat fotboll i Hällbybrunns IF. I dag är hon verksam med bland annat en egen produktlinje av hudvårdsprodukter.

Urban Wallin har tidigare jobbat som hotellchef och chef på Skansen. Han driver för närvarande företaget Coachakademin tillsammans med Irja Hökås. Sedan den 1 augusti är han även verksamhetschef för Nyföretagarcentrum i Eskilstuna.

Yvonne Ryding och Urban Wallin är vänner sedan 1980-talet och kommer att prata om både entreprenörskap och vänskap.

— Det har faktiskt varit väldigt skönt att ha en vän som man kan prata med när man funderar på viktiga beslut i både sin karriär och kring sitt företagande. Vi har inte bara druckit kaffe och pratat fotboll, säger Urban Wallin till Eskilstuna-Kuriren inför morgonsoffan.

— Yvonne är nog den starkaste entreprenör som jag någonsin har träffat. Många förknippar henne kanske med Miss Universum och allt det där, men hon är ju en otrolig entreprenör och kämpar med sitt företag och har gjort det ända sedan vi träffades. Hon ger aldrig upp och hittar alltid nya vägar.

Samtalet i morgonsoffan kommer bland annat att handla om vikten av att hitta rätt partner i sitt entreprenörskap. Det kommer även att handla om betydelsen av att hänga med i den digitala utvecklingen.

— Yvonne var ju ute redan kring 2001 med e-handel, vilket var väldigt tidigt och unikt. Jag tycker det är väldigt spännande att hon har hängt fast vid att hennes produkt ska vara svensktillverkad, lokalproducerad och ge jobb i Sverige. Det har hon inte frångått även om det varit motigt flera gånger, säger Julia Rosqvist.

Urban Wallin kommer bland annat att prata om sin nya roll som verksamhetschef för Nyföretagarcentrum.

— Just Eskilstuna som stad ligger rätt lågt i Sverigerankningen när det gäller småföretagande. Det är ju den sektorn som växer mest just nu när det gäller nya arbetstillfällen så där har vi en utmaning.

Han berättar att hälften av de som startar nya företag i Eskilstuna är första eller andra generationens invandrare.

— Många är entreprenörer ut i fingerspetsarna.

Under evenemanget kommer Yvonne Ryding och Urban Wallin att lotta ut saker till publiken. Soffan ser ut att bli välbesökt. På måndagen var redan 128 personer anmälda, enligt MIE på Facebook.