Alla borde ha rätten att hitta till närmsta pizzeria, tänkte mannen bakom företaget Zip2. Och ibland är det en fantastisk idé att starta eget.

Innan man gör det kan det vara skönt att ha någon med god kunskap att bolla med. Därför finns Nyföretagarcentrum.

Utveckling

Delar av kommunledningen satte sig nyligen ner med Jeanet van Dam, rådgivare på Nyföretagarcentrum i Ludvika-Smedjebacken. Målet är att utveckla samarbetet mellan hennes verksamhet och Ludvika kommun. Rent konkret kan det resultera i ökat stöd för ungdomarna i samband med UF (Ung företagsamhet) och bättre lotsfunktion (som ska göra det lättare för företagare att hitta rätt bland tillstånd och regler).

Vägledning

Jeanet fick beröm för det jobb hon redan gör när det kommer till stöd och rådgivning.

– Mitt uppdrag är att vägleda och coacha alla så att de själva kommer fram till om de vill gå vidare med att starta företag eller inte, berättar Jeanet.

Kostnadsfritt

Av alla som startar företag i Ludvika och Smedjebacken har en av fyra haft kontakt med Nyföretagarcentrum först. Möjligheten till stöd finns tre år efter att man har startat sitt företag. Stödet är kostnadsfritt tack vare samarbetspartners. All rådgivning omges av sekretess.

Men vem är då mannen bakom Zip2? Elon Musk, numera känd för bland annat Tesla och sina rymdresor. Även han gick en gång i tankarna att starta företag.

>> Läs mer här