Det var 2006 som Sveriges nyföretagarcentrum officiellt utsåg vecka 17 till Sveriges nyföretagarvecka. I Kinda kommun har veckan sedan flera år lyfts fram som ett tillfälle att uppmärksamma all typ av företagsamhet. Liksom samarbetet mellan skola och näringsliv. En återkommande höjdpunkt är också utdelningen av utmärkelser till fyra företag.

Dels Årets företagare och Årets nyföretagare, dels Årets hedersomnämnande och Det goda värdskapet. Hedersbetygelserna delas ut vid en fest som arrangeras av Företagarna i Kinda/Ydre, Nyföretagarcentrum (NFC) i Kinda, Växtkraft Kinda och Kinda kommun i Kisa församlingsgård på torsdag.

Företagsveckan inleds dock redan på tisdag med invigning i Kisa bibliotek kl 12. Växtkraft och NFC:s blivande ordförande Veronica Eriksson invigningstalar. Därefter blir det tillfälle för de som vill starta eller redan har startat företag att få tips av rådgivare. På tisdagskvällen väntar en inspirationskväll för de som startat företag de tre senaste åren.

Värgårdsskolans elever i årskurs nio deltar i ett seminarium med syfte att inspirera ungdomar att se möjligheten att starta eget företag, som vuxen eller redan nu.