Hem

Vellinge är Årets Nyföretagarkommun 2018

”I Vellinge vet man att ett blomstrande näringsliv är en av grundpelarna i den gemensamma välfärden.”

Med den nomineringen utsågs Vellinge i dag till Årets Nyföretagarkommun 2018.
Nio kommuner var nominerade till priset utifrån hur många nyregistrerade företag de haft per 1 000 invånare de senaste 18 månaderna. Bland dessa bedömde sedan en jury att Vellinge är den som arbetar bäst med att lyfta och stärka lokala entreprenörer och få fler att starta nya företag.

– Vi är oerhört glada över utmärkelsen. I Vellinge försöker vi ligga i framkant när det gäller näringslivets behov, krav och förväntningar. Nyföretagarna sätter fingret på vad vi behöver förbättra härnäst, säger Christer Ekdahl, näringslivsutvecklare på Vellinge kommun.

Så här lyder juryns motivering i sin helhet:

”I Vellinge vet man att ett blomstrande näringsliv är en av grundpelarna i den gemensamma välfärden. Utifrån den här insikten verkar kommunen för att fler invånare ska välja livet som företagare. Genom aktiva näringslivsnätverk får nya företagare bra stöd från start. Erfarna mentorer bidrar till fler livskraftiga företag och smidigare generationsväxlingar. Genom sitt näringslivsupprop för integration matchar Vellinge nyanländas kompetens med företagens behov. Ett utmärkt initiativ som bidrar till regional utveckling. För att öka tillgänglighet och korta avstånden ytterligare digitaliserar kommunen verksamheten genom e-tjänster och en öppen dialog.”

– Jag är mycket stolt över att det finns så många entreprenörer i Vellinge kommun. Nyföretagande är en förutsättning för fortsatt välstånd och utveckling. Det är tack vare kreativa företagare som utbudet av varor och tjänster växer och förbättras och att innovationer inom teknik och miljö kommer till stånd, säger kommunstyrelsens ordförande Carina Wutzler (M) som tillsammans med Christer Ekdahl tog emot priset på Eget företag-mässan i Stockholm på fredagen.

Priset består, förutom av äran, av 100 000 kronor som ska delas ut till lokala initiativ eller organisationer under tre års tid, i samråd mellan vinnarkommunen och instiftarna.

Priset Årets Nyföretagarkommun delas ut av Visma Spcs tillsammans med NyföretagarCentrum.

Sidan uppdaterades 2019-09-05

×

Var god logga in först!

Användarnamn

Lösenord