Hem

Entreprenörer prisade på mässan Eget Företag

Entreprenörerna stod i  centrum när årets nyföretagare, årets unga nyföretagare samt årets nyföretagre inom besöksnäring utnämndes under mässan Eget Företag. 

 

Årets Nyföretagare 2017 – Shoppis Östersund

Marielle och Ulrika har båda vågat ta steget till eget, lämnat sina fasta anställningar och satsat helhjärtat på sin dröm. Resultatet de åstadkommit på kort tid är fantastiskt; flera heltidsanställda och 20-talet timanställda. Affärsidén vilar dessutom på en hållbarhetsgrund, där slit och släng-tanken blivit obsolet. Allt detta kombinerat gör företaget till självklara vinnare av Årets Nyföretagare 2017.

Läs mer om Shoppis här

Årets Unga Nyföretagare är Filip Prinzell. Med sina 20 år har han åstadkommit mycket på kort tid!

Filip Prinzell är en skicklig och driven entreprenör, som trots, eller kanske tack vare sin ålder, inte räds utmaningar. Endast 19 år gammal startade han sitt företag Städarna Varamon där han också är VD. Filips bolag, som är en del av koncernen Städarna i Sverige AB, har 15 anställda i Motala och verkar lokalt i Motala, Vadstena och Mjölby. Bolaget har förvärvat ett städbolag i Mjölby, och planen är att växa till 10 anställda i Mjölby inom ett år.

*Priset instiftades 2015 av Fortnox och NyföretagarCentrum

Läs mer om Städarna Motala här

Årets Nyföretagare Besöksnäring – Peter Lundström, SwenatureSwenature AB gör det möjligt för fler att ta del av norra Sveriges unika natur med möjligheter till rekreation och nya upplevelser. Med många års erfarenhet av guidning och naturvårdsarbete är Peter Lundström en säker vägvisare till en ny värld.

Läs mer om Swenature här

*Priset instftades 2017 av BRA Flyg och NyföretagarCentrum

 

Årets Nyföretagarkommun 2017 – Askersund

Åtta kommuner tog sig till finalen och tävlade om titeln Årets nyföretagarkommun, och en prissumma på 100 000 kronor. Vinnande kommun blev Askersund! Prissumman ska  användas för att lyfta och stärka lokala entreprenörer.

Juryns motivering:
”Årets nyföretagarkommun 2017 visar att långsiktigt arbete lönar sig. Redan 2016 var Askersunds kommun aktuell för utmärkelsen efter en snabb tillväxtresa. Med årets nominering fick vi ett kvitto på att det inte var tillfälligheter, utan resultatet av en medveten satsning på ett blomstrande näringsliv. Resultatet av ett arbete som börjar redan i skolan, samverkan i näringslivsråd och satsning på en levande kommun. Askersund har valt ett vinnande koncept som uppmuntrar nyföretagande och småföretagsliv – något som bidrar till fler jobbskapare och tillväxt.”

*Visma och NyföretagarCentrum står bakom priset

 

Sidan uppdaterades 2017-11-13

×

Var god logga in först!

Användarnamn

Lösenord