Hem

Worldish – en av vinnarna av Swedbanks Rivstart

I fredags utsågs bland femton finalister tio vinnaren i Swedbanks entreprenörskapstävling Rivstart. Vinnarna får förutom 250.000kr ett skräddarsytt program med bland annat mentorskap under ett år. Under sommaren lämnades mer än 4 000 bidrag in till tävlingen som handlade om att lyfta entreprenörskap och få fram nyskapande innovationer som kommer att bidra till ett mer hållbart samhälle.

Vi på NyföretagarCentrum är stolta över att ha fått bidra till ett antal av de idéer som fanns kvar långt i tävlingen och mycket glada över att Worldish, en av kunderna på NyföretagarCentrum Linköping, blev en av de tio vinnarna.

Worldish startades 2015 i Linköping av Naveen Sasidharan och Abhishek Jacob Chethikatt. Genom det digitala verktyget Helen, vill de hjälpa till och lösa de kommunikations- och kulturhinder som uppstår i möten mellan människor. Med hjälp av Helen kan personal inom vården effektivt kommunicera med patienter direkt utan att behöva tolk. Genom att välja personalens och patientens språk hjälper sedan Helen till att översätta det som sägs, utan väntetid, i en konfidentiell konversation personal – patient emellan.

Helen bidrar till att skapa ett samhälle som överensstämmer med FN:s hållbarhetsmål för god hälsa, välbefinnande och minskade ojämlikheter. Utländska invånare och flyktingar världen över kan få bättre och snabbare tillgång till sjukvårdssystemet, vilket ökar den totala hälsan och välbefinnandet hos dessa befolkningsgrupper och hos samhället som helhet.

Läs mer om Worldish här

Stort grattis!!

Sidan uppdaterades 2019-09-05

×

Var god logga in först!

Användarnamn

Lösenord