Att få andra att må bättre är Jonas Erikssons stora drivkraft.Nu har han tagit ett viktigt steg i den riktningen och öppnat sitt egna gym. 21 år ung

Ja, förutom egen företagare kan Jonas Eriksson, Uddevalla, sätta personlig tränare, kostrådgivare och livsstilcoach på sitt visitkort. För att vara så ung är han förvånansvärt mogen och målmedveten. Kanske har det med hans bakgrund inom idrotten att göra.

– Jag har alltid varit jättesportig av mig. Det har varit skidor, friidrott, löpnig, fotboll… När jag skulle gå på gymnasiet blev det i Trollhättan med inriktning sport och ekonomi.

I samma veva fick han upp ögonen för gymsvängen. Och utbildade sig till personlig tränare, för han är inte den som bara nöjer sig med sin egen träning. Sedan hyrde han in sig på olika anläggningar inom STC och jobbade ett par år.
– Det är en chans att hjälpa andra och få dem att utmana sin förmåga. För mig är det också utvecklande. När jag träffar min kund första gången går vi genom saker som hur de mår, balansen mellan jobb och fritid, hur de sover och äter, livsfilosofi helt enkelt. Och jag frågar: ”vilket är ditt mål och varför vill du nå dit?”

– Vanligaste svaret är för att gå ner i vikt. Sedan kommer lyckan med automatik tror man. Men så fungerar det inte. I mitt jobb ingår det att de ska börja tro på sig själva och inse att de kan själva göra förändringar som skapar en positiv känsla i deras vardag.

Att han skulle bli sin egen har han tänkt länge, liksom många andra unga, men det var när han bodde i Australien och pluggade sportutveckling, allt som har med organisation, coachning och marknadsföring att göra, som han gick från tanke till handling.

– Ja, efter tre månader hade jag börjat sakna mitt jobb och skolan var inte riktigt vad jag hade tänkt mig så jag bestämde mig för att resa hem. Men innan dess började jag skissa på hur jag skulle bygga mitt företag. När jag har bestämt mig för en sak genomför jag det också.

Kundkretsen har han redan sedan åren som personlig tränare på andra gym. Nu kommer han att köra både gruppass och individuellt.

– Det bygger på varierande träning, mitt gym kan fungera som ett komplement till andra mer konventionella. Här ska du känna dig bekväm och sedd och få ett bra bemötande, det är jätteviktigt tycker jag. Det är inte bara träningen som driver mig. Jag vill lära människor att utveckla nya tankesätt. Och förstås få dem att tycka att: ”Oj, vad det är roligt att träna!”

Läs artikeln i Bohuslänningen här