Hem

Välkommen till NyföretagarCentrums e-kurser!

Lär dig hur man startar eget och hur man utvecklar sitt företag. Med hjälp av våra kurser kan du lära dig allt från bokföring, ekonomi, marknadsföring och hur man jobbar med sociala medier. När du köpt en kurs får du tillgång till den direkt och du kan sedan gå dem var du vill och när du vill – det enda du behöver är internetuppkoppling och en dator, en surfplatta eller en smartphone.

E-kurserna är framtagna med hjälp av experter i vårt nätverk och distribueras med hjälp av vår partner inom E-learning Coursio. De förklarar de olika ämnena på ett enkelt och tydligt sätt och blandar text, bild, filmklipp och ljudklipp med konkreta övningar och exempel.

Gör din affärsplan!

Här får du kunskaperna du behöver för att kunna göra en affärsplan. Det består av fyra delar och är ett komplement till NyföretagarCentrums digitala affärsplan.

Bygg ditt varumärke själv 5V

Varje kapitel består av en kort föreläsning och kreativa övningar för att finslipa och analysera dina kreativa idéer för att sedan dra framgångsrika slutsatser.

LinkedIn för nybörjare

Vill du snabbt lära dig grunderna inom LinkedIn? I den här kursen hjälper vi dig att bli aktiv i världens största professionella nätverk.

Facebook för nybörjare

Vill du snabbt lära dig grunderna inom Facebook? Under den här kursen kommer du gå från nybörjare till stjärna på världens största webbcommunity.

Affärsidé, företagsstart

I den här kursen får du hjälp att formulera din affärsidé, lära känna dina kunder och din bransch. Du får veta mer om försäljning, försäljningskanaler och vad du bör tänka på när du väljer ett företagsnamn.

Ekonomi

Här får du hjälp att gå igenom din prissättning, kunskap om olika typer av budgetar och praktiska råd som till exempel vad en faktura ska innehålla.

Administration och strategi

I den här kursen får du hjälp med att planera det praktiska inför din företagsstart. Vad är det första du ska göra? Har du några etableringshinder och hur ser din strategi ut?

Marknadsföring

Lär dig att definiera din målgrupp, paketera din varor eller tjänster och sätta pris. Analysera dina konkurrenter och förstå marknadsföringens olika delar.

PR-kurs: Lär dig skapa en nyhet!

Här får du lära dig vad en nyhet är och hur du kan vinkla din nyhet för att få större genomslag i olika media. Vi går igenom alla typer av nyheter. Kursen ger dig handfasta tips som kanske kan ta dig hela vägen till löpsedlarna!

PR-kurs: Skriv en pressrelease!

Här kommer du att gå igenom alla steg från att sätta en slagkraftig rubrik till skillnaden mellan citat och vanlig brödtext. Efter den här kursen kommer du att kunna skriva dina egna pressreleaser!

PR-minikurs: Vad är en Boilerplate?

Vill du ha en kort företagsbeskrivning längst ned i dina pressreleaser? De kallas för Boilerplates och i denna minikurs får du en snabb genomgång vad en boilerplate innehåller, hur den är uppbyggd och hur du kan använda den.

Kurspaket: PR för nyföretagare

Behöver du börja fundera på hur ditt företag jobbar med PR? Det är enklare än vad du tror att sköta PR-arbetet själv. Efter den här kursen kommer du helt enkelt att vara din egen PR-konsult!

Bokföring för alla del 2

Fortsättningskursen där du får ta del av resterande tre lektioner av vår bokföringskurs. I den här kursen lär du dig bland annat hur du hanterar momsen och bokför löner.

Nyhetsbrev: Målgrupp, innehåll, text

Vill du öka försäljningen, bygga varumärke och hålla en regelbunden kontakt med dina kunder? Då är nyhetsbrev ett effektivt verktyg. Det här är den andra delen i vår serie om nyhetsbrev och fokus ligger på målgrupp, innehåll och textproduktion.

Bästa företagsformen?

I den här kursen lär du dig hur enskild firma och aktiebolag fungerar och vilka fördelar och nackdelar som finns med respektive företagsform.

Nyhetsbrev: Skaffa läsare, men följ lagen

Vill du öka försäljningen, bygga varumärke och hålla en regelbunden kontakt med dina kunder? Då är nyhetsbrev ett effektivt verktyg. Det här är den fjärde delen i vår serie om nyhetsbrev och det är en minikurs.

Nyhetsbrev: Struktur och design

Vill du öka försäljningen, bygga varumärke och hålla en regelbunden kontakt med dina kunder? Då är nyhetsbrev ett effektivt verktyg. Det här är den tredje delen i vår serie om nyhetsbrev och fokus ligger på struktur och design.

Nyhetsbrev: Syfte och strategi

Vill du öka försäljningen, bygga varumärke och hålla en regelbunden kontakt med dina kunder? Då är nyhetsbrev ett effektivt verktyg. Det här är den första delen i vår serie om nyhetsbrev och fokus ligger på syfte och strategi.

Sidan uppdaterades 2021-09-24

×

Var god logga in först!

Användarnamn

Lösenord