I Sigtuna registrerades i snitt ett nytt företag om dagen under 2020. Och kommunen klättrar på listan över kommunerna med flest nyregistrerade företag i landet.

364 nya företag registrerades i Sigtuna under 2020. Ganska precis ett företag om dagen i snitt.

Det är en ökning med 17,8 procent jämfört med året innan. Då registrerades 309 nya företag. Detta trots ett 2020 som var kantat av pandemi.

Siffrorna kommer från Nyföretagarbarometern, som är ett samarbete mellan Nyföretagarcentrum Sverige och Bolagsverket. De presenterar årligen statistik över nyregistrerade företag i alla Sveriges kommuner och län.

– Det är glädjande att se att fler inspireras att starta företag i Sigtuna kommun. Pandemin har visat att vi behöver få ett mer diversifierat näringsliv och fler mindre företagare, säger Mathias Forsberg som är näringslivschef i Sigtuna kommun till kommunens hemsida.

Ligger på 28e plats

Sigtuna klättrar tre placeringar, till plats 28 i landet, på listan över de kommuner som registrerar flest nya företag. Året innan låg kommunen på plats 31.

Det är inte bara Sigtuna som ökat sina nyregistrerade företag. Samma trend syns i hela landet. Under 2020 ökade de nyregistrerade företagen med 14 procent jämfört med 2019.

Sigtuna kommer enligt kommunen att fortsätta klättra på listan.

– Kommande år ska vi se till att ytterligare öka nyföretagandet så fler blir företagsamma i kommunen, säger Mathias Forsberg.

>> Läs mer här