Elin Vig var sjukskriven från sitt jobb inom vården när hon fick veta att Filipstads blomsterhandel var till salu. Hon slog till och köpte butiken.

Hon hade då sedan länge extraarbetat i butiken och dessutom utbildat sig till florist 2006. Trots att hon egentligen hade tankarna på att köpa en inredningsbutik slog hon till förra året. Nu har hon blivit prisad som Årets Företagare 2015 i Filipstad.

Det första året som egenföretagare har Elin satsat mycket på marknadsföring. Tidigare har blomsterhandeln inte arbetat med sociala medier, men Elin får mycket positiva reaktioner för sitt arbete.

– Det är många som kommer in och säger att ”i dag såg jag på Facebook att ni…”. Och igår hade vi en genomresande från Hagfors som följer vårt Facebookkonto och ville passa på att komma in.

Livet som entreprenör innebär mycket hårt arbete. Elin fick hjälp med budgetar av NyföretagarCentrum i början, och nu hjälper mamman till med bokföring. Men trots att hon har en anställd på 50 procent jobbar hon sex dagar i veckan.

– Jag försöker ta ledigt någon lördag i månaden. Men det finns så mycket att göra.