Dags för företagsfrukost i Hällefors igen. De 28 februari dukar kommunen upp borden i Hällefors Folkets hus för att informera och bidra till kontaktskapande.

Ett syfte med företagsfrukostarna är att skapa ett bättre företagsklimat i Hällefors kommun. På vägen är information och nätverksbyggande viktiga pusselbitar, och förutom frukostmat är det just detta som bjuds onsdag 28 februari. Kommunens näringslivsstrateg Gabriela Kloth håller i de yttersta trådarna för morgonens begivenheter.

På programmet denna gång står att ge information om vad som är aktuellt inom kommunen, bland annat berättar fastighetschef Jessica Nilsson om den nya fastighetsenhet som har bildats. Vidare berättar kultur- och fritidschef Kicki Johansson om vad som händer inom hennes ansvarsområde.

Företagaren Mats Runqvist kommer för att berätta om Hellefors herrgård och Cornelis i Grythyttan. Rebecca Wrigby och Camilla Ulvmyr, affärsutvecklare på Örebro universitet, tar upp frågan hur företag i Hällefors och universitetet kan ha nytta av varandra.

Till detta ska läggas information från bland annat Företagsföreningen i Hällefors, Nyföretagarcentrum och Bergslagens handelskammare samt arbetsförmedlingen.

Frukosten startar klockan 7.30, mötet drar igång efter en halvtimme och en timme senare är allt över. Gabriela Kloth uppmanar deltagare som kan att dröja sig kvar en stund efteråt.

– För att passa på att prata med andra företagare, politiker eller oss tjänstemän. Det är mycket vi kan lösa tillsammans när vi träffas och lär känna varandra, säger Gabriela Kloth.