Hem

Investerare

Många startups söker att få kontakt med investerare som kan investera i deras företag för att de ska kunna expandera och växa snabbare.  Med mer kapital öppnas möjligheterna till snabbare utveckling, vilket ger ofta kan leda till större framgång, men det är viktigt att samtidigt förtydliga att det sällan är så enkelt att man får en stor påse pengar och sedan löser allting sig, säger Mikael Roupé, som nyligen kört igång konceptet Pitch Bar, där entreprenörerna får chans att presentera sin idé inför en investerare.

Pitch Bar är en mötesplats mellan idé, bolag, entreprenör och kapital. En plats där att fler skall få kunna möjlighet att berätta om ni sitt projekt. Mikael menar att hans grundtanke med konceptet är att han vill förkorta avståndet mellan idé till fullskaligt projekt.

– Det finns otroligt mycket talangfulla människor med intressanta projekt. Ett problem är att hitta kapital. Ofta får projekten avstanna för att det skall sökas kapital.

Det är förknippat med mycket arbete samt en ganska snårig resa att hitta kapital kopplat till rätt kompetens, fortsätter han.

– Pitch Bar är mitt bidrag för att vara mer synlig, tillgänglig och samtidigt kunna effektivisera entreprenörens vardag. Pitch Bar är därför en mötesplats, men som skapas inför varje möte. Det är startup- scenen som styr vad som skall komma ut från varje möte, säger Mikael, entusiastiskt.

Han planerar att resa runt i landet och träffa entreprenörerna där det finns och han har även bjudit in… [FORTSÄTT LÄSA]

Sidan uppdaterades 2017-10-11

×

Var god logga in först!

Användarnamn

Lösenord