Varje höst delar Nyföretagarcentrum ut priset Årets Nyföretagare till ett nystartat företag i nordvästra Skåne, som anses ha stora möjligheter att utvecklas och växa. I år har juryn valt ut tre företag som tävlar om titeln. Två av företagen kommer från Helsingborg och ett från Landskrona.

Tävlingskriterierna är att starten för respektive företag ska ha skett inom den senaste femårsperioden. Verksamheten ska även generera god tillväxt, leverera ett tillfredsställande resultat och ha goda framtidsutsikter.

I fjol gick priset till Helsingborgsföretaget Bilprospekt Sverige. Årets segrare avslöjas den 5 oktober i samband med Nyföretagarcentrums temakväll under näringslivsdagen Hbg Talks.

Fakta, årets nominerade företag:

Colourpicture Europe. Har utvecklat en webblösning som ger småföretagare tillgång till trycksaker och produkter för visuell kommunikation, allt samlat på ett ställe. Kunden kan göra beställningar under dygnets alla timmar. Företagets försäljning sker i Sverige och Norge, med siktet inställt på övriga Europa.
Fieldly. Utvecklar och säljer ett digitalt verktyg som förenklar projektledningen för byggföretag och hjälper dess anställda att hålla koll på materialkostnader, tid- och milrapportering samt arbetsfördelning. Med hjälp av verktyget kan kommunikation och delning av dokument ske mellan mellan kontor och fält. I höst planerar företaget för en större kapitalanskaffningsrunda som förberedelse för en Europaexpansion.
The Why Land. Hjälper företag och organisationer att uppnå kommunikativa mål med allt från gerillakampanjer inom marknadsföring till stora event. Till sin hjälp har man ett nätverk av specialister, för att knyta samman olika typer av lösningar.

 

Se artikeln i sin helhet här