Några är på idéstadiet, andra har drivit sina företag ett tag. På NyföretagarCentrums vårmingel i Huddinge möts samarbetspartners och lokala småföretagare för att prata om sina affärsidéer och tipsa varandra.

Förra året startade 653 nya företag i Huddinge kommun. Och NyföretagarCentrum får nästan dagligen ta emot nya idéer.

– Jag vill skapa en plattform för att alla som vill göra världen till en bättre plats ska kunna samlas, säger Carolina Pop som kommit till NyföretagarCentrum i Flemingsberg för att dela med sig av sin idé och få stöd från andra nya företagare.

Kanske kan hennes planerade mötesplats skapas i Huddinge. När hon har en lokal vill hon att organisationer, företag och privatpersoner från hela världen ska komma dit för att prata om hur de tillsammans ska kunna minska klimathotet.

Hon är än så länge bara på idéstadiet, men har stora mål med sitt företag – hon ska rädda världen.

– Det är väldigt allvarliga hot som världen står inför. Om vi inte har ren luft att andas dör vi. Jag vill förändra sättet som företag gör affärer på, så att de tänker på vad deras företag kan göra för att förbättra världen, säger hon.

Även Ali Okov berättar om sin affärsidé. Han vill starta en trafikskola för nyanlända.

– De sitter ofta och väntar på att få börja jobba eller studera. Under tiden kan de ta körkort och senare kanske de kan få jobb inom transportbranschen, säger han.

I dag jobbar han som trafiklärare och pratar flera av de språk som många flyktingar pratar, berättar han. Med företaget vill han underlätta för nyanlända att tidigt komma i kontakt med trafikskolan.

– Det skulle vara bra för mig, för flyktingarna och för samhället. Jag har själv varit flykting och vet hur eländigt det kan vara.

I rummet bollas idéer och visitkort byts. Sedan riktas blickarna mot Marvin Yousif som berättar om sin företagsresa.

Det började med att han tillsammans med några klasskompisar startade ett UF-företag i årskurs två på gymnasiet.

– Jag var vd i företaget. Det var så kul att få jobba med att lösa olika situationer och att marknadsföra sig, säger han.

Så redan i årskurs tre sökte han sig till Nyföretagarcentrum för att få starta ett eget företag. Men han var för ung och behövde samla ihop ett större startkapital. Han väntade, jobbade med annat och började planera.

– Många som startar företag har inte en aning om hur de ska marknadsföra sig. Jag vill hjälpa dem så att de har råd att nå ut till vanliga konsumenter, säger han.

Nu driver han sitt eget företag MF Technology. Tillsammans med sina ambassadörer hjälper han företagare att nå ut med sina annonser på sociala medier. Snart lanserar han också en ny annonsapp. I framtiden hoppas han på att kunna anställa studenter, med bra koll på sociala medier.