Österåkers kommun har gått från plats 25 till 15 i Sverige enligt nyföretagarbarometern. Det innebär att österåkersborna har en stark entreprenörsanda.

Var sjunde österåkersbo driver företag och varje år startar cirka 400 nya. Det gör Österåker till en av de mest företagartäta kommunerna i hela Sverige. I april 2021 släppte Nyföretagarcentrum Sverige och Bolagsverket nyföretagarbarometern som visade att Österåker gått från plats 25 till 15 i Sverige.

Nyföretagarbarometern är ett samarbete mellan NyföretagarCentrum Sverige och Bolagsverket, som regelbundet presenterar dagsfärsk statistik över nyföretagandet i Sverige och antalet nyregistrerade företag i alla Sveriges kommuner och län. Siffrorna visar antal startade bolag via Bolagsverket och jämför med förra årets siffror för samma period.

– Att klättra 10 platser är stort. Först och främst tror jag det beror på att det har startat fler aktiebolag eftersom aktiekapitalet sänktes till 25 000 kronor inför 2020, sedan har säkert pandemin bidragit då flera har blivit permitterade och valt att starta eget företag, säger Linda moberg, rådgivare på Nyföretagarcentrum i Österåker.

Nyföretagarcentrum i Österåker ger dig som funderar på att starta eget företag, eller redan har startat eget företag, kostnadsfri rådgivning. Linda Moberg är erfaren rådgivare som hjälper dig med din affärsidé, frågor kring budget, marknadsföring eller vad du vill som rör ditt företagande.

– Nyföretagarcentrum i Österåkers kommun gör att du är väl förberedd för livet som företagare, säger Linda Moberg.

>> Läs mer här