Lokala företagare och entreprenörer prisades när Företagarna Strängnäs Mariefreds bjöd in till gala på fredagen.

Näringslivsdagarna har under rubriken ”Bo leva verka” och på fredagskvällen var det fokus på det mittersta. Det var fest, glad stämning och livsnjutande till smakerna av en trerättersmeny med huvudrätt tjälknöl på hjort från Äleby Gård.

Prisutdelningarna varvades mellan rätterna, Joel Planås, 22, och Rickard Hedfors, 21, vann det nyinstiftade priset årets unga företagare.

— Jag blev överraskad men det är jättekul med uppmärksamheten. Vi har jobbat hårt för detta, det är inte åtta timmar om dagen direkt, säger Rickard.

Barndomsvännerna startade företaget Mark och trädgårdseliten 2015.

— Vi har alltid velat göra något ihop och det är inte så illa att ha skrapat ihop det här på två och ett halvt år, säger Joel och visar upp diplomet.

— Jag är så himla glad och stolt, det känns oerhört bra.

Orden kommer från Helena Wildros, årets nyföretagare med Helenas Hållbara, även hon smått tagen av strålkastarljuset.

— Jag hade ett tacktal med alla jag ville nämna men jag glömde allt, säger hon som när hon gått av scenen ändå får ur sig de tilltänkta mottagarna av tacket.

— Nyföretagarcentrum, Strängnäs Businesspark och Almi vill jag tacka och uppmana alla som funderar på att starta företag att gå till. Det är en otrolig kompetens och en fantastisk energi de har och det betyder jättemycket att få bekräftat från någon annan att de också tror på ens affärsidé, säger Helena Wildros.

Priset årets kommunala tjänsteman gick till Siv Rådström, Strängnäs businesspark och årets företagare blev Peter Rosén som driver PMC.

Under kvällen avslöjades det även vilka som kommer pryda de nya porträtten på Läggesta station (se faktarutan).

På lördagen fortsätter Näringslivsdagarna med mässan där de unga företagarna får visa sina framfötter.

— Förra året kom det över fem tusen personer och vi hoppas det blir ännu fler i år. Från klockan elva är det öppet för allmänheten, säger Christine Blomqvist Gyllby från Företagarna Strängnäs Mariefred.

Läs artikeln  i Strängnäs Tidning här