Skurups kommun erbjuder nyföretagarrådgivning

– Vårt uppdrag är att stötta företag i alla de faser som de går igenom, säger Skurups kommuns näringslivsansvarig Sahand Kousha. Nystartsfasen är avgörande för ett företag. Samarbetet med Nyföretagarcentrum innebär ett stort stöd på vägen för en företagare i att hitta rätt bland allt som är nytt men också för att få en överblick över alla de möjligheter som erbjuds.

Just nu håller Nyföretagarcentrum på att rekrytera en konsult som ska serva Skurups Kommun lokalt. Men redan nu kan Skurups företagare boka in sig på online möten eller fysiska möten som till att börja med kommer ske i Nyföretagarcentrum Öresunds lokaler på övriga orter, t ex Trelleborg eller Malmö.

Nyföretagarcentrum erbjuder rådgivning till personer som funderar på att starta eget, mentorsprogram, kurser och utbildningar till nyblivna företagare.

-Det blir en intensiv höst med spännande insatser för och med nyföretagare i kommunen, som vi verkligen ser fram emot, säger Anne Marbrandt, VD Nyföretagcentrum Öresund.

I Skurups kommuns näringslivsstrategi står bland annat att kommunen ska främja entreprenörskap och nyföretagande genom att erbjuda nyföretagarrådgivning och möjliggöra rådgivning och mentorskap till företag med tillväxtambitioner. Beslutet att teckna avtal med Nyföretagarcentrum innebär att vi jobbar enligt det uppdrag politikerna har givit oss.

– I Nyföretagarcentrums verksamhet finns dessutom en viktig nätverkstanke, berättar Sahand. Som nyföretagare kan du får rådgivning i din hemkommun, men även möjlighet till att bygga ett stort nätverk med expertisen både hos yrkeskunniga nyföretagare i andra branscher än din egen, men också att lära av dem som gått före och delar med sig av sina erfarenheter.

>> Läs mer här