Att ta steget från affärsidé till förverkligande kan tyckas långt och läskigt. Och ofta måste sådant som fast anställning, månadslön och jobbfria helger prioriteras bort. Men vad vinner du istället? Här berättar fyra personer om hur de bytte bana för att satsa på entreprenörskapet.

Caroline von Post, Stockholm.
Då: Projektledare på miljöorganisationen Albaeco.
Nu: Driver Stormie Poodle som tillverkar barnkläder av återanvänd textil från hotell.

”Jag har drivit mitt företag i olika hastigheter de senaste åtta åren men det är först nu som jag helt har släppt mitt gamla jobb. Det är 95 procent skitkul och fem procent jag-dör-läskigt. Jag fick idén till Stormie Poodle när jag fick mitt tredje barn och märkte att jag nästan bara använde ärvda kläder, de är ofta mjukare och de värsta kemikalierna har blivit urtvättade.

Jag var väldigt tidigt ute med mitt cirkulära tänkande kring textilier – alltså att ta kasserad textil från hotell och göra nya barnkläder. Jag blev väldigt ifrågasatt och många tyckte att det var äckligt att använda gamla handdukar som affärsmän hade torkat sig med… Men nu är tiden mer mogen för min affärsidé.

Det som gjorde att jag vågade satsa fullt ut på företaget var när jag vann Stockholm stads innovationspris förra året. Det blev en signal jag inte kunde döva och jag bad om tjänstledigt direkt. Förra veckan slutade jag helt. Det har varit en fantastisk period där men det här är det roligaste jag vet. Till alla som tvekar: Vad väntar du på?”

Läs mer här!