Tillsammans med Nyföretagarcentrum Alingsås erbjuder Alingsås kommun nu gratis deltagande på Skatteverkets digitala kurser för nya företagare. Välkommen att anmäla dig om du behöver mer information om skatteregler, avdrag och moms.

Det är ett samarbete med andra kommuner och Nyföretagarcentrum i Västsverige som gjort det möjligt att boka upp Skatteverket för ett antal utbildningstillfällen. Kurserna vänder sig till dig som funderar på att starta eget företag eller dig som nyligen har startat ett företag och känner att du behöver mer information om de skatteregler som gäller.

Totalt är det fem olika utbildningstillfällen och du anmäler dig till den eller de kurser som är aktuella för dig. Allt är kostnadsfritt, men kurserna kan komma att ställas in vid färre deltagare än 15.

Välj mellan dessa kurser

Starta eget företag

En information för dig som planerar att starta ett eget företag. I den här föreläsningen får du veta hur du registrerar ditt företag och vilka viktiga val du behöver göra. Datum för kursen är den 20 oktober kl. 18-19.

Anmäl dig här.

Ny företagare – enskild firma

En informationsträff att börja med för dig som nyligen har startat en enskild firma. Vi går igenom skatter och avgifter samt hur du enkelt redovisar uppgifter till oss genom våra e-tjänster. Datum för kursen är den 27 oktober kl. 18-20.

Anmäl dig här.

Ny företagare – aktiebolag

En informationsträff att börja med för dig som nyligen har startat ett aktiebolag. Vi går igenom skatter och avgifter samt hur du enkelt redovisar uppgifter till oss genom våra e-tjänster. Datum för kursen är 10 november kl. 18-20.

Anmäl dig här.

Ny företagaremoms

En information för dig som är ny företagare och vill lära dig mer om hur moms fungerar. Datum för kursen är 17 november kl. 18-19.15.

Anmäl dig här.

Ny företagare – kultur

En informationsträff om skatter och moms för dig som är konstnär, författare, musiker eller har liknande yrke inom kulturområdet. Datum för kursen är 24 november kl. 18-19.

Anmäl dig här.

>> Läs mer här